Malton Residence

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Description

The Malton Residence located in New York’s West Village was a complete renovation that required insight and diligence. The central focus of this project was to successfully connect the three levels of the apartment with a sculptural staircase. In achieving this goal a number of unique challenges presented themselves. The existing wood beams of the second level and roof needed to be reinforced with steel plates across into the masonry bearing wall and around the enlarged floor openings. The fabrication of the stairway posed considerable design and structural challenge, ultimately resulting in the interviewing of approximately thirty five different metal fabricators. It took great effort to finally select a fabricator with the expertise to properly create the design with our given budget. The bulkhead was reconfigured with the endorsement from project architect to allow for proper weatherization and optimal light.

Services

• Glass bulkhead at new woof roof deck functioning as light well into stair
• New custom staircase with oak treads, stainless steel railing & laminated glass panels
• New wide plank oak wood floors with leveling
• Study room with custom millwork and lacquer wood doors folding for open/privacy function
• Master Bedroom with daylight clerestory translucent glass window
• Bathroom with glass tiles and Italian limestone
• Sliding doors at bathrooms
• Kitchen with walnut custom millwork
• Structural reinforcing of beams around staircase and at roof
• Plasma TV installation

Location:

Jane St. Manhattan, New York

Year:

2007

R05-01
1 of 11

R05-02
2 of 11

R05-03
3 of 11

R05-04
4 of 11

R05-05
5 of 11

R05-06
6 of 11

R05-07
7 of 11

R05-08
8 of 11

R05-09
9 of 11

R05-10
10 of 11

R05-11
11 of 11

 
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Construction
Process: